28 aprilie 2008

Muzică, o mobră, nişte nervi şi iarăşi muzică/Îmi place

Pe stradă nu e nimeni, oraşul e pustiu. Winamp-ul merge singur de ceva vreme, playlistul curge din boxe în vene. Toată lumea s-a culcat, nu mai văd nicio lumină aprinsă în blocurile de vis-a-vis. Dacă, din greşeală, degetul îmi aterizează pe butonul de pause al tastaturii, totul se transformă într-o linişte insuportabilă. Cireaşa de pe tort: netul merge din doi în paishpe. Ole!
Am crunta senzaţie că e duminică. Şi că mâine trebuie să mă trezesc şi să o iau de la capăt. Uit că săptămâna asta e pe bază de chiul organizat.
O seara insuportabilă, pentru că este una din puţinele în care Vibe FM mă deprimă, difuzează acum un soi de electro amestecat bine de tot cu trance. Iar trance-ul este cel mai dezagreabil gen de muzică electronică. Drept pentru care mut pe Pro FM Dance. Găsesc bossanova - şi e perfect pentru priveliştea deprimantă pe care blocurile fără pătraţele luminate mi-o oferă.
Între timp, m-am plictisit de Pro FM Dance şi dau play pe ce s-o nimeri: Coldplay - Don't panic.
"And we live in a beautiful world,/Yeah, we do,/Yeah, we do"... Mă uit pe geam şi-mi pare că sunt singura care a rămas pe pământ. Nicio adiere de vânt, niciun pas pierdut pe stradă. Doar din când în când, rar, foarte rar, câte un motociclist insomniac punându-şi gândurile în ordine pe mobră. Am senzaţia că îi pot auzi ideile printre turaţiile motorului. Că îi pot simţi şi eu fărâma de libertate dintre schimbătorul de viteze şi cureaua de transmisie. Ştiu, e doar o bucăţică din libertatea lui.
Schiller cuvântă în germană şi nu înteleg nimic. Norocul meu că titlul piesei e în engleză - "A beautiful day". Deci am aflat şi ce înseamnă "Der Schonner Tag". Mission completed.
Duffy are o voce foarte bună şi îmi place stilul ăsta retro. Nu-mi place Amy Winehouse, că-şi bate joc de ea. Habar n-are ce corzi vocale deţine. Asta e. Shit happens.
Îmi place şi Mandalay. Stilul ăsta al ei, pe care nu ştiu cum să-l denumesc, are prea multe influenţe din toate zonele, mă prinde. "Kissing the day" are aerul ăla al femeii romantice, care iubeşte cu totul. Altfel nu-mi pot explica de ce zice acolo ceva de "kissing your mouth supportively"...
Erotc Lounge 6 - CD #2 - Quick & Dirty este una dintre cele mai reuşite compilaţii de gen. Începe într-un mare fel - Monte La Rue - Turn Off The Lights - şi continuă cu sârg, una dintre melodiile de impact fiind Aural Float - Beautiful Someday. Sună foarte bine!
Mi s-a facut somn, foarte somn. Şi, cît timp doar noi am putut auzi muzica din boxele mele, vecinii au putut dormi.

Un comentariu:

Adda spunea...

ff :X:X chiar mi-a plc.. tot aja:x jurnalista mea:d