20 septembrie 2008

Route 69

Ieri. Mă urc eu de la Moşilor în 69. În spate, pentru că acolo s-a putut. Pe la Universitate se eliberează un loc. Am stat, am aşteptat. Şi pentru că nu a ocupat nimeni locul ăla, m-am aşezat.
La Kogălniceanu se suie o babă. Am văzut-o eu că se cam băga în seamă, dar am ingnorat-o. Mare noutate, o babă care se bagă în seamă în RATB.
La Răzoare se urcă un ea şi un el, pe la vreo 50 - 55 de ani. El avea o sacoşă mare de rafie şi un câine în lesă. Ea - cu o caricatură de pechinez în braţe.
Baba de se tot băga în seamă nu se lasă. Eram trei mai tinerele, aşa, în spate. Şi zice: "Vai, doamnă, uitaţi-vă, nu vă cedează nimeni locul... Sunt trei fete tinere care ar putea să facă asta...".
O altă doamnă (căreia vreau să-i mulţumesc pe această cale) ne sare în apărare şi îi spune lu' tanti asta că şi ăştia mai mici şi plătitori de abonament au dreptul să stea jos. De aici discuţia s-a dezvoltat, doamnei care ne-a sărit în apărare i s-a reproşat că are tupeu şi că ne dă educaţie proastă.
Argumentul suprem al babei fusese că dacă ai 80 de ani, ce faci? A făcut imensa greşeală să lase fraza neîncheiată. Şi-a primit replica de la mine, i-am zic că o să stau acasă cu nepoţii la vârsta aia.
Sunt obraznică, nesimţită, educată prost (auzi, mamă!), fără respect pentru generaţia trecută.

Still, Route 69 is better than Route 66. Although...

9 comentarii:

Anonim spunea...

69 is better than anythig:P

Si de cand trece 69 pe la mosilor?!

Anca Sandu spunea...

Sincer, pe acolo a trecut mereu. Nu o ia pe Mosilor, ca 66, ci trece doar la intersectia Carol cu Mosilor. Statia se cheama Mosilor.

I agree with your statement.

Anonim spunea...

A, ma scuzi sunt prost... da, ai dreptate. Ma gandeam la intersectia de la Eminescu :P

Anca Sandu spunea...

Nu. Habar nu am ce naiba trece pe acolo. Si, de fapt, nici nu prea conteaza...

Anonim spunea...

Ba conteaza, ca daca ar trece p-acolo m-as duce de la scoal in baicului fara sa mai schimb :P

Anca Sandu spunea...

Ok. Eu am inceput sa visez la masina proprie. Asta, asa, ca sa-mi fac sange rau...

Anonim spunea...

Oho, mai am...

Anca Sandu spunea...

Dreaming on...

Anonim spunea...

Si eu...