27 ianuarie 2009

Mă enervează foarte rău

  • Ploaia. Mai ales cea de acum: luni, dimineaţă, ploaie abundentă... Oribil! Îţi strică tot cheful (dacă era, o altă discuţie). Toată săptămâna, tot programul, TOT...
  • Acei deştepţi care programează şedinţele de proiect la nişte ore la care nu ai cum să ajungi. Deşi le-ai spus de jdemii de ori, se fac că nu te aud. După care tot tu eşti oaia neagră, că nu te implici. Uitând cu desăvârşire de lunile întregi în care nu s-a mişcat nimic din durerea lor în picioru' mesei. Până când o să vă mai bage dracu' şi cu mă-sa în seamă...
  • Faptul că toată lumea pare foarte surpinsă de poveştile de la Spitalul Judeţean din Slatina. Toţi ştiau. Toţi. Şi mai dureros e că au mai murit mulţi înainte să ne trezim noi că nimeni nu îşi face treaba. "Sistemul e bolnav, aoleu, ce ne facem, lumeeee, săriţi!". De ce toată lumea îşi pune mâna în fund şi pasează mai departe problema? Pentru că de fiecare dată ne trezim, ne facem că ne dăm seama de problemă, iar a doua zi uităm şi ne întoarcem la bolile noastre mici şi mărunte. Care, într-un final, tot acolo ne vor duce.
  • Starea de latenţă în care se scaldă nesimţiţii ăştia. Îl ascultam pe Fedorca de dimineaţă (nenea ăsta e inspectorul general ISMB) cum zicea el că, pentru a combate violenţa în şcoli, părinţii ar trebui să-şi mai ducă odorul la psiholog, pe banii lor, să vadă dacă stă bine cu capul şi cu nervii. Ce uită nenii ăştia, altfel mari academicieni, e că violenţa apare datorită unor factori. Sărăcia e unul dintre ei. Modul de creştere al părinţilor e altul. Dacă părintele vine şi-l bate pe copil la şcoală, ce pretenţii să mai ai de la copilul acelui părinte? Exact, niciuna. Nivelul de educaţie e destul de scăzut în România şi scade din ce în ce în fiecare an. Ce vrei tu să facă părintele, să-şi ducă odorul la psiholog?! Uite acu', stai să se lege la şireturi. Cât despre filmuleţele respective, majoritatea sunt contrafăcute. E uşor să simulezi o păruială, o pui pe Youtube şi ajungi la jurnal, lângă vedetuţele de azi.
  • Ceea ce mă scoate din sărite e că ei au senzaţia că plozii se bat prin şcoli de ieri, de azi. De parcă bătaia s-a inventat după Revoluţie.
Parov Stelar - Primavera/Primavera [2004]

P.S.: Articolul e scris luni dimineaţă.

Niciun comentariu: