18 iunie 2008

Răzbunarea lui Videanu

Măi, acum, că tot a câştigat Sorin Oprescu Primăria Capitalei (stima şi respectul meu pentru asta), mi se pare normal ca Euroconstruct '98 să facă, cât mai are timp, ultimele "retuşuri".
Ca atare, în această minunată dimineaţă, m-am trezit în "acorduri" de pichamere, aşa, just for the fun of it, că doar nu vreţi să o ţin numai în Ella Fitzgerald, Aretha Franklin & Co.
Minunatul bulevard 1 Mai, fost Ion Mihalache, fost Compozitorilor, din mirobolantul sector 6, unde nimeni altul decât [virgulă] Cristian Poteraş fu primar 4 ani şi, veste foarte proastă, va mai fi încă pe-atât, a fost reparat de m-am plictisit.
Astă toamnă se apucă Primăria Capitalei (este parte din ruta autobuzului 126 şi a troleibuzelor 69 şi 71) să decoperteze COMPLET toată strada. Nimic de zis până aici, intenţia contează. Numai că, vai!, ce surpriză, a venit iarna. Iarna nu-i ca vara. Şi ghici cum au lăsat băieţii bunătate de bulevard?! Bine decopertat (e singurul lucru pe care-l fac bine), în aşa fel încât Tico-ul din dotare să nu mai poată urca pe străzile lăturalnice (au decopertat un strat de vreo 25-30 cm de asfalt).
Că nici măcar autobuzele nu mai puteau merge pe stradă, nu mai punem la socoteală.
Şi-au dat seama că bate la ochi dacă lasă strada în halul ăla şi s-au apucat de turnat primul strat de asfalt, evident, atunci când dăduse primul val de frig. Într-o noapte, pe la 2, eu plecam la Metro (prefer să îmi fac cumpărăturile noaptea), ei turnau primul strat de asfalt, după ce smacolina aia cu care dau pentru aderenţă ÎNGHEŢASE. Erau vreo -10 (minus zece) grade Celsius.
Ok, au turnat primul strat de asfalt, l-au turnat cu chiu, cu vai şi pe-al doilea. Credeţi cumva că au terminat?! Nu. Au mutat BORDURILE şi au mai făcut vreo câteva locuri de parcare, iar canalele au rămas neînălţate multe luni de zile, bietul Tico disperase.
S-au apucat să refacă şi Constantin Titel Petrescu, pe care l-au refăcut cu picioarele, distrugând şi locurile de parcare improvizate de pe trotuar, transformând o stradă cu două benzi pe sens pe care chiar se putea circula într-o înghesuială generală, în care se parchează pe stradă, că mister Poteraş nu s-a sinchisit să mai facă nişte parcări, promise, de-altfel. În fine.
Cert e că acum, la mai mult de 6 (ŞASE) luni de la începutul lucrărilor, se înalţă canalele.
Pe cît punem pariu că, iarna următoare, asfaltul se va coji într-un mare stil?!

Taxi - Aici Sunt Banii Dvs

2 comentarii:

Anonim spunea...

As dori sa fac mici corecturi asupra datelor:
Lucrarile au inceput in octombrie, anul trecut, cu termen de finalizare 7 luni! (Asa scria pe panoul obligatoriu al oricarui santier!) 7 luni? Inca un mic efort si intram in cea de-a saptea luna a anului asta!
Mirobolante sunt si trotuarele care au capatat gardulete pentru spatiul verde, desi de 30 de ani de cand e bulevardul, nimeni nu a sistit nevoia sa protejeze acele spatii si ele au ramas totusi spatii verzi! Ramane de urmarit cum vor reusi unii, absolut nevinovati, sa faca reparatii si lucrari de intretinere la instalatia electrica care tocmai a fost pusa in noile ei camine, nu de alta, dar pe capacele gurilor de acces se sprijina gardul sus-mentionat.
Si astea nu sunt decat aspecte care se vad cu ochiul liber. Numai Cel de Sus stie ce se intampla in bietul asfalt turnat in miez de iarna, pe inghetul cel mare si tratat din belsug cu substante impotriva poleiului. Si nu era decat stratul de baza al asfaltului. Cel care confera rezistenta. stratul de uzura nu a fost turnat decat in primavara asta!

Acum, ca recitesc tot, raman la parerea ca daca nu s-ar fi folosit nume de strazi si oameni, fiecare din noi ar crede ca e povestea strazii lui (acolo, unde, in Bucurestiul european al secolului 21, strada e asfaltata si locuitorii ei traiesc in lux - adica au apa curenta si canalizare!

bucuresteanul anonim

Anca Sandu spunea...

Sincer, nu mai stiu ce scria pe panoul ala.
Sunt tare curioasa ce se va intampla in cateva luni cu asfaltul asta... Nu mai ca, atunci cand va fi refacuta lucrarea, Sorin Oprescu va fi absolvit de orice vina.
Uite cum, cel putin mandatul asta (sunt sigura ca va avea cel putin doua), va trage dupa el greselile lui Videanu. Ca doar ultimul n-a vrut sa fie primar. Si ne-a facut noua, prostilor, un favor.