15 noiembrie 2008

Grevă? Stai să mă leg la şireturi

Toată povestea asta cu greva care se făcea, dar - de fapt - nu se mai face mi se pare încă un argument în favoarea afirmaţiei că nimeni nu este în stare să facă nimic.
Mi se pare dubios că acum două săptămâni nu şi-a dat nimeni seama că mai e o lună de guvernare Tăriceanu. Şi erau pe cai mari, era teroarea de pe lume că nu le dau salariile mărite; "lumeee, nu vor să ne dea banii... Grevă, facem grevă!"

Chestia asta spune prea multe despre români. Despre cum nu sunt în stare să facă nimic până la capăt. Despre cum promit ceva şi se răzgândesc la jumătatea drumului.

***
Observ că din ce în ce mai multe reclame folosesc pe post de coloană sonoră melodii ale celor de la Gotan Project. O fi de la vreme, zic. Sau de la faptul că vin a doua oară în România - pe 27 noiembrie.
Ca să revenim, ce fenomen mai e şi ăsta?

Şi tot pe teme muzicale, promo-ul nou de la Antena 3 e DEMENŢIAL. Rulează de vreo câteva săptămâni, iar după emisiunea lui Mircea Badea rămân pe Antena 3 ca să văd - şi să ascult - acel promo. Pentru că are o coloană sonoră absolut fantastică. Şi dacă cineva ştie cum se numeşte acea temă, îl rog să-i spună şi muritoarei de rând care scrie aici cum se numeşte. Tema muzicală, că despre asta vorbeam.

***
Nu cred că ştiţi vremurile acelea în care să porţi jeans şi să cânţi rock era o blasfemie. Am găsit prin computerul meu o melodie care vine chiar de atunci.
Un puşti cu aer de rebel care cântă despre New Orleans şi despre o casă a soarelui răsare, de pe vremea când rockul era doar un vis.

The Animals - The House Of The Rising Sun/The House Of The Rising Sun [1964]

4 comentarii:

Steffanner spunea...

ai, apoi daca omuli i sa facut chef sa le mareasca salariile ca sa nu-i mai scoata si alti peri albi in cap, apoi dal ma in ma-sa. Atata timp cat nu ne freaca programul din punctul meu de vederea n-au decat sa faca ce vor. Daca le maresc salariile foarte frumos, le merita, daca nu asta e...traiesc de cand e lumea cu salriile astea si uite-i ca tot aici sunt.

Anca Sandu spunea...

No, bini.
Da' io voiam vacantaaaaaaaaaaaaa!

Steffanner spunea...

Ioi iti spun io ca trageai mult si bine pe la scoala sambata dupa vacanta aia.Stai flexa, to ca mai e un pic si ne vini si Craciunu'!

Anca Sandu spunea...

Io stau foarte flexa, da' dupa ce saptamana am avut... Crede-ma, prefer sa mai stau si Sambata, mai iau si niste scutiri si rezolvam problema.
Pan' la Craciun mai e latinaaa!