29 ianuarie 2009

Cadouri şi crâşme

Expoziţiune: bunicii mei fac 45 de ani de la căsătorie. M-a sunat bunică-mea ieri, hai vino cu noi că ieşim undeva cu fetele (fetele au în jur de 70 - 75 de ani). Pentru că la noi în familie cazurile de 45 de ani de căsnicie sunt foarte rare, trebuie sărbătorit. Aşa că am zis da.
Intriga: Următorul lucru de care mi-am dat seama a fost că nu pot să mă duc cu mâna în fund. Deci trebuia cadou. Deci ce mama dracului să iau?!
Desfăşurarea acţiunii: Plaza România. La Bamboo nu am găsit nimic, dar ştiţi ce e aia nimic? Mă tot plimbam printre rafturile alea, lumânări, pietre, albume infernal de scumpe... Am zis că nu merită. La Sara Blu' (sau cum dracu' se scrie) erau numai farfurii şi pahare. Ca să vă daţi seama, bunică-mea păstrează paharele de la botezul ei. Care pahare sunt superbe, adevărat, da'...
Nu-i aşa că întriga e înaintea desfăşurării acţiunii?
P
unctul culminant: Diverta. Am întrebat-o pe una de o carte (mereu cel mai bun cadou e o carte) pe care, evident, nu o aveau. Iar respectiva habar nu avea de ce e aia acuzativ. Şi să găseşti la raionul de cărţi pe cineva care nu ştie să vorbeşte corect... Zău! Până la urmă am găsit ceva, mie mi se pare ok, sper să li se pară şi lor ok.
Deznodământul: Am sărbătorit cumpărera cadoului la Azzuro. Adică o crâşmă din vestitul Drumul Taberei. Chiar, v-o recomand, mâncare bună, chelneri ok, preţuri acceptabile.
Ura, am luat cadou!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Super, Ana!
La multi ani alor tăi. Textul tău mi-a dat o doză de optimism... E ok.
Cele bune!
Flavius

Paula spunea...

La multi ani bunicilor tai!
Bai, daca vrei sa mergi la Diverta si sa nu te enervezi cu tampele alea care nu stiu cine a fost Eliade, la Mall Vitan e unul micutr, slab, brunet si cu ochelari. E de treaba se istet:)
Nu arata bine, nu va ganditi la tampenii, dar vorbesti despre carti doua ore cu el:D

Anonim spunea...

La multi ani! Ma bucur ca mai exista lume fericita ^.^.
Si ma bucur ca ai gasit un cadou.

La mine parintii au facut recent 23 de ani de cand sunt impreuna. ~.~

Anca Sandu spunea...

Flavius, merci, numai sa ai grija data viitoare ce bei, ca pe mine ma cheama Anca... :">

Polly, la Diverta ma enervez din principiu. Da' cred ca il stiu pe ala micu' de care zici...

Usturoi, nu stiu cat de fericita e lumea asta. Tare mi-e ca nu e.
Cat, 23? De pe ce planeta vin?

Doux Rêve spunea...

La multi ani bunicilor tai! Sfatul meu pretios, draga Anca: nu-ti mai face sange rau cu astea de la Diverta, pentru ca intra in fisa postului sa fie asa... La Diverta Cluj in fiecare zi redecoreaza libraria si tot muta cartile de la un capat la altul ca nu le mai gaseste nici bunul Dumnezeu... cica modernizeaza... intai le-au aranjat in ordine alfabetica, apoi in functie de popularitate, sex, rasa, religie, opinie, varsta si in fiecare zi vin cu un nou criteriu... Bineinteles ca daca intrebi de Virginia Woolf, o sa te duca la raftul cu printesele Disney...

Anca Sandu spunea...

Stii care e problema de fapt? Ca nu ai, cel putin in Plaza, o librarie care sa fie librarie. Nu magazin de IT, de birotica/papetarie si sa mai aiba si carti...
Mereu zic ca nu ma mai duc acolo, si totusi uite ca le dau bani in continuare, desi Eminescu sau Humantias sau Anthony Frost merita de o suta de ori mai mult decat au astia de la Diverta.

Nu mai merita sa ma enervez, zau.