4 august 2008

Jurnal de calatorie - partea a VII-a

Astazi, o zi superba (minunile chiar se intampla).
Vatican. E credinta si e putere. E grandoare.
E magnific.

Va spuneam ieri ca am reusit sa vorbesc la recptie pentru transport pentru 42 de persoane. Azi, la ora 8 a.m. trecute fix, au sosit cele doua masini. Un autocar de vreo 36 de locuri (neocupat in inregime) si, pentru ca era vorba initial de 42 de persoane, un minibus de 10 locuri, pe care l-au ocupat Revolutionarii. Pentru ca acum suntem ca un soi de paria. Noroc ca nu ne pasa.
Minibusul asta era condus de un sofer italian locvace, iute la volan. Foarte simpatic; a facut ceea ce nu a facut ghida noastra, adica ne-a aratat stadionul si Podul Indragostitilor. El vorbea in italiana, noi in romana sau spaniola, ca nu stia nimeni italiana. Dar ne-am inteles perfect.

Coada la Vatican imensa, dar a mers foarte repede (de patru ori mai mare ca la Uffizi si timp pierdut de patru ori mai putin). Foarte multa lume. A fost destul de greu cu “liderul” nostru. Aveao floricica, dar o tinea cumva la piept si era imposibil sa o vezi.

Muzeul Vatican e superb, e interesant si, evident, nimeni nu ne-a explicat nimic. Sincer, nici nu stiu ce am vazut, daca e sa ma ia cineva la intrebari. In fine.

Ne-am mai plimbat un pic (mai mult) prin Roma, e superb si extrem de cald. Azi a fost cod portocaliu de caldura. Minunat!

Miracles really happen. Trust me!

Niciun comentariu: