6 iulie 2008

Da sau ba?

Am primit o ofertă de excursie pe mail. O excursie extrem de frumoasă şi interesantă, dar foarte lungă şi care solicită răbdarea. Iată programul, fără diacritice:

Italia Clasica & Coasta de Azur, Insula Corfu


Ziua 1. BUCURESTI - BUDAPESTA ( 800 km )

Ora 6:00 plecare din Bucuresti spre Budapesta, pe ruta Pitesti - Rm. Valcea - Sibiu - Sebes - Deva - Arad - Szeged ( vezi detalii despre alte trasee si orase de imbarcare la sfarsitul programului ). Sosire seara si cazare la Budapesta.

Ziua 2. BUDAPESTA - VIENA - VENETIA ( 810 km )

Mic dejun. Plecare din Budapesta spre Viena. Vizitam orasul imperial incepand cu un tur panoramic al Ring-ului (Ringstrasse), unde vom admira Parlamentul, Opera, Primaria, dupa care continuam pietonal din Piata Maria Tereza, trecand prin curtea Palatului Hofburg, pana la Domul Sf. Stefan. Tranzitam Austria pe ruta Graz - Udine. Seara tarziu cazare in zona Venetia.

Ziua 3. VENETIA - VERONA - MILANO ( 275 km )

Mic dejun. Transfer in Punta Sabbioni si imbarcare in `vaporetto" pentru traversarea in Venetia. Vizitarea Venetiei: Piata San Marco, Palatul Ducal, Puntea Suspinelor, Podul Rialto. Optional, daca timpul permite, croaziera in insula Murano. Continuam itinerariul spre Verona, unde putem admira Arenele Romane, Piazza delle Erbe, Piazza dei Signori, Casa Julietei. Seara sosire si cazare in zona Milano.

Ziua 4. MILANO - TORINO -LIGURIA ( 270 km )

Dupa micul dejun, vizitarea orasului Milano: Piata Domului, Scala din Milano, Castelul Sforzzesco. Traseul continua spre Torino, oras situat la poalele Alpilor, un veritabil muzeu in aer liber datorita densitatii cladirilor istorice si a monumentelor baroce. Vom vizita Paltul Regal ( exterior ), Basilica Sant Lorenzo, Domul si Capela in care se afla una din cele mai sacre comori religioase, `Giulgiul lui Isus Hristos`. Sosire pe Riviera Ligurica si cazare.

Ziua 5. SAN REMO - MONTE CARLO - PISA ( 400 km )

Mic dejun. Excursie optionala pe Coasta de Azur cu vizitarea Principatului de Monaco: Palatul Regal, Catedrala, Acvariul, Cazinoul, Gradinile exotice etc. Altfel, timp liber pe Riviera Ligurica pentru plaja sau alte activitati. Dupa-amiaza se pleaca spre Montecatini cu o scurta oprire la Pisa, prilej de a admira faimosul Turn Inclinat (exterior). Sosire in cursul serii si cazare la Montecatini Terme, renumita statiune termala situata la aprox. 50 km de Florenta. Cina la restaurantul hotelului.

Ziua 6. FLORENTA ( 290 km )

Mic dejun. Deplasare la Florenta, capitala renascentista a lumii, oras de care se leaga nume precum Leonardo DaVinci, Dante Aligheri, Michelangelo, Machiavelli. Vizitam principalele atractii turistice ale orasului: Domul Santa Maria del Fiore, Basilica Santa Croce, Ponte Vecchio, Piata Signoriei. Optional, vizitam Galeriile Ufizzi. Aprox. ora 16.00 plecare spre Roma. Cazare si cina Roma (zona).

Ziua 7. ROMA

Mic dejun. Vizitam Vaticanul ( Muzeul, Capela Sixtina ), Catedrala si Piata San Pietro, Piata Navona, Piata Spaniei, Fontana di Trevi. Timp liber dupa-amiaza. Cazare si cina.

Ziua 8. ROMA

Mic dejun. Continuam explorarea metropolei: Basilica Santa Maria Maggiore, Columna lui Traian, Collosseum-ul, Capitoliul, Forum Roman, Piata Venetia. Dupa -amiaza libera sau, optional, excursie la Tivoli, orasel deosebit, unde vom putea vizita faimoasele vile renascentiste si admira gradinile luxuriante care le inconjoara. Cazare si cina.

Ziua 9. NAPOLI & INSULA CAPRI ( 330 km)

Dupa micul dejun, plecare spre Napoli pentru imbarcare spre Insula Capri si Ana Capri. Daca timpul permite se poate merge la Grota Azzuro. Incheiem ziua cu un tur pietonal in Napoli. Cazare si cina in zona Sorrento.

Ziua 10. POMPEI - BARI ( 320 km)

Mic dejun. Dimineata se viziteaza vechiul Pompei, acoperit astazi de lava vulcanului Vezuviu. Plecare spre Bari si imbarcare pe ferry-boat pentru traversarea Marii Ionice in Grecia. Cazare pe ferry-boat / noapte la bord.

Ziua 11. INSULA CORFU & METEORA ( 395 km)

Debarcare dimineata devreme in Insula Corfu. Tur de explorare a insulei, incluzand Palatul Achillion si Paleokastritsa. Traversare pe continent si continuam drumul spre Kalambaka, unde vom putea admira manastirile de la Meteora (exterior). Sosire si cazare in Katerini-Halkidona.

Ziua 12. SALONIC - BUCURESTI ( 780 km )

Mic dejun. Plecare spre tara cu scurt popas in Salonic pentru un tur de oras. Sosire in Bucuresti dupa ora 12.00 noaptea.

E, după cum am mai spus, extrem de interesant, dar nu ştiu dacă pot să merg două zile la rând cu autocarul 800 de kilometri, mai ales că nu pot citi în maşină pentru că mi se face rău. Totul mi se pare făcut pe fugă, nu cred că pentru Roma şi Viena sunt suficiente două şi, respectiv, o zi. Nişte securişti mi-au spus că, cel mai probabil, nu voi vizita niciodată toate aceste obiective; pe această cale, permiteţi-mi să le spun că sunt nişte cobe ordinare şi că nu îi mai consider securişti de încredere.

Ideea mea de vacanţă ideală e cam aşa: hotelul lângă plajă, marea - văzută de la geam, levitat cu orele în apă şi pe plajă; este unicul mod în care pot să-mi încarc, cu adevărat, bateriile.

Răspunsul trebuie dat luni. Până atunci, poate îmi daţi şi voi un sfat: să da sau să nu?


4 comentarii:

Anonim spunea...

sa vezi pe cont propriu toate astea e mai dificil... nu stii orasele, tre sa faci rezervari la hoteluri.. mai greu cu parcarile, obositor de condus.. stai tot timpul cu gps sau harta.. cu autocarul se ocupa baietii de tot.. tu doar palaria, adidasii, ap foto si un card de 4 gb:)

Anca Sandu spunea...

Bine, dar eu nu pot sa stau 10 ore pironita in scaun, fara sa fac nimic; de mentionat ca mi se face rau daca citesc in masina. Atunci va trebui sa vorbesc cu un securist, sa-mi faca rost de laptop si conexiune la net, imi iau tonele de CDuri cu muzica si am rezolvat problema!
Si am mai zis chestia asta, e prea pe fuga. Pentru Viena SIGUR nu-ti aunge o zi. Pentru Roma, nici atat.
Obositor de condus?! Pai stai un pic, cu avionu' ce are?!

Anonim spunea...

laptop avem, internet mobil e...
s-ar putea ca in autocar sa ju ti se faca rau, normal ca pt viena nu ajunge o zi dar nu uita ca circuitul se refera la italia:)
cu avionul... nu vezi atitea si e mult mai scump...

Anca Sandu spunea...

Esti staruitor, nu gluma! ;)